A tudat belső tere
"Életed belső és külső eseményei, múltad és jövőd, mind a tartalom világához tartoznak, ahogy az események is, vagyis mindaz, ami történik.
Mi egyéb létezik mint tartalom? Az, ami lehetővé teszi a tartalom létezését: a tudat belső tere."
Részlet Eckhart Tolle: Új Föld című könyvébőlTudomásom szerint ezt a kifejezést Deepak Chopra használta először, legalábbis az ő "Kvantum gyógyítás" című (Édesvíz Kiadó, 2005) könyvének megjelenése után terjedt el szélesebb körben Magyarországon. Emlékszem, a téma már akkor nagyon megragadott, bár még a konkrét technikát nem ismertem eléggé és pláne nem alkalmaztam. Később a témában más gyakorló szakemberek is előléptek, könyvet írtak, szemináriumokat tartottak. Két budapesti szemináriumról is van tudomásom: Richard Bartlett (a Mátrixenergetika c. könyv szerzője) valamint Frank J. Kinslow (az Azonnali gyógyulás és a Kvantumszinkronizáció c. könyvek szerzője) is járt nálunk. Ma már további magyarnyelvű könyvek is hozzáférhetők a témában más szerzőktől.
Összességében elmondható, hogy így bárki megtanulhatja és saját, illetve környezete javára használhatja a módszert. 
   
A dolog lényege a következő:
Adott valaki, akinek van egy, a számára nagyobb jelentőséggel bíró problémája. Az egyszerűség kedvéért nevezzük őt mostantól "páciensnek". Van egy másik személy aki ismeri és alkalmazni tudja a gyógyulást hozó technikát. Őt nevezzük - megint csak az egyszerűség kedvéért - "gyógyító"-nak. (Valójában inkább közvetítő, hiszen nem azonos fizikai mivoltában a gyógyulás forrásával.)
A páciens felidézi magában a problémát amin változtatni szeretne, majd ezt közli, vagy bizonyos esetekben csupán mentálisan közli a gyógyítóval, aki egy, a probléma szimbólumaként szolgáló - általában keményebb, feszültebb - pontot keres a páciens testén.
Eddig általában majdnem minden szerző azonosan írja a technikát. A következő lépés egy "ellenpont" keresése, itt már többféle változat van. Tapasztalatom szerint majdnem mindegy melyik módszert követjük, mindegyik működik, működhet. Nekem személy szerint az a leginkább bevált, ha a szabad kezemmel (jobb kéz) a teret pásztázom és abban beazonosítom az ellenpontot, az "egészségpontot" a problémával szemben.
Na és itt jön a lényeg, amitől az egész működik: a rákapcsolódás a Forrásra/Magasabb inteligenciára/Felsőbb énre/Tiszta tudatra... vagy ahogy hívni szeretnéd és innen kell kérni a gyógyulást. Ha működik, az eltéveszthetetlen érzés, konkrétan érezhető az energiahullám. A páciens ezt sokszor szintén érzi, de nem minden esetben. Elég ha a gyógyító érzi, akkor már működik.
Egyértelműen jobban működik a gyógyító hatás, ha a páciens nyitott a gyógyulásra és nincsenek ellenérzései a módszerrel vagy a terapeutával szemben. Ha vannak, az oly módon érzelkelhető a gyógyítónál, hogy a rajta átfutó energia sokkal kisebb intenzitású. Szerencsére ilyen ritkán fordul elő, mivel ha a páciens már kérte a gyógyítást, vagy legalábbis beleegyezett, kisebb eséllyel lesz zárt.
 
A tudomány mai állása ugyan nem teszi lehetővé a gyógyító mechanizmus pontos feltérképezését, mint ahogy sok más működő, sokszáz vagy ezeréves tradícionális gyógymódnál mint pl. a kínai orvoslás, vagy a homeopátia sem, ám a hatás tagadhatatlanul erős és pozitív, általában gyors, sőt nagyon gyors. (Mindez kétféle kezdéssel jöhet létre és mindkettő jó jel, a gyógyulás jele szokott lenni: vagy azonnal, illetve rövid időn belüli javulás, vagy kezdeti, rövidebb ideig tartó rosszabbodás (türelem!), a tünetek fellángolása, ahogy a szervezet saját erői, az életerő átveszi az irányítást. Ritka esetekben egy harmadik változat: javul röviden, kicsit, azután átmenetileg rosszabbodik, majd meggyógyul. Mindegy melyik lesz a végeredmény számít!).
 
Mindössze néhány esettel találkoztam, ahol végül nem volt látványos javulás. Ilyenkor mindig megtalálható egy masszív fenntartó ok (folyamatos fizikai környezeti, illetve érzelmi negatív hatás), ami a problémát nem engedi megszűnni illetve hamar újragenerálja. Másik ok lehet a feldolgozatlanság, amin azt értem, hogy az illető letagadja, elbagatellizálja a problémát és az okon sem gondolkozik. Valószínűnek tartom, hogy a Magasabb Intelligencia ennek megtörténtéig "visszafogja" a gyógyulást. (Szokták mondani, hogy a betegségek, problémák, valójában leckék, mind tanít valamire...)
 
A technika állhat egy vagy több lépcsőből, én komolyabb esetekben, traumáknál általában 3-4 különböző fókuszú oldást, gyógyítást csinálok a problémára. Az egész kezelés egy-egy alkalommal nem vesz többet igénybe 10-15 percnél, néha még ennél is rövidebb (érezhető mikor érdemes megállni).
 
Ami a szükséges ismétléseket illeti, nincs általános recept. Van, hogy egyetlen kezelés is hosszútávra orvosol egy súlyosabb gondot, máskor több kezelés is kell egy kisebbnek gondolt problémára. Mindenesetre fontos megfigyelésem, hogy az ismétlés jó hatású, felgyorsítja a gyógyulást, különösen krónikus esetekben.
 
Végezetül egy fontos megjegyzés, figyelmeztetés: Annak ellenére, hogy ez egy nagyon erőteljes gyógyító módszer, a kvantumtechnikával végzett gyógyítás nem helyettesítheti az orvosok által előírt "hivatalos" terápiát, tehát senkit sem szabad lebeszélni az előírt gyógyszerei beszedéséről. Ehelyett a gyógyulás közben és után érdemes felkeresni az orvost, hogy az új állapotot diagnosztizálja és ennek fényében javasoljon valamit (ha még szükséges). Ha adhatok még egy tanácsot: a tudomány képviselőiben gyakran fennálló szkepticizmus és esetleges ellenérzések miatt én nem javaslom, hogy erről a kezelésfajtáról mélyebben beszélgessünk a kezelések előtt, vagy közben. Esetleg a gyógyulás után, ha rákérdeznek a gyors vagy éppen csodásnak minősített eredményre... :)
Legjobban azt szeretem, mikor olyan problémákat sikerül megoldani, ahol az orvostudomány nem tud segíteni. Így fordult elő az is, hogy orvosokat is segíthettem ezzel a terápiával.
 
Ki a gyógyító?

A gyógyító nem más mint TE magad.
A hagyományos értelemben vett gyógyító (személy) itt csak csatorna, aki valódi Éneddel, - mindannyiunk közös Énjével - eredendő forrásunkkal segít összekapcsolódni. A gyógyulás e dimenzióban történik.